Galerija

Dvorište Prikratki

U osebujnom ateljeu u Padovčevoj ulici u Varaždinu, u samom centru grada, stvaraju se skulpture i kompozicije izrađene od starih čekića, kliješta, “šrafincigera” i drugih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta pa čak i rabljenih autodijelova. U dvorištu je pet tisuća različitih predmeta, alata.

Na ulazu za dobrodošlicu stoje Cura i Dečko. Kroz njihova „rešetkasta“ tijela lagano struji povjetarac. Za njima stoje Majstor s tijelom od opruge i Mehaničar sastavljen od kliješta i francuskog ključa. U sobi oružja teren brane ratnici – Ratnik s kuglom, Ratnik – drumski razbojnik i nagrađivani Ratnik zrikavac, dok Letač smiruje situaciju. U ovom ateljeu pojam metalni ljubimac ima sasvim drugo značenje od uobičajenog: Mačka na limenom krovu, Konj, Pas i Jelenko samo su neki od njih. Jedrenjaci, bicikli, stol i stolci, sunce, maske, mudraci i veseljaci. Sve uređeno i posloženo sa stilom. Neki su predmeti stari više od stoljeća.

Kako dostoji pravom domaćinu na odlasku će Vam poželjeti sreću Djetelina s četiri lista i Sretna zemlja sastavljena od 99 potkova. Zahvaljujući izuzetnoj kreativnosti domaćina, Miroslava Prikratkog, odavde se ne izlazi prazne duše.